Biztosan te is találkoztál már olyan helyzettel, amikor az interneten rábukkantál egy csodálatos cipőre, és azonnal beleszerettél. Vagy amikor a laptopod majdnem kinyírta magát, mert egy ínycsiklandó ételfotót láttál. A képek képesek mágikus hatást gyakorolni ránk, és a vizuális ingerek döntően befolyásolják a vásárlási és döntéshozatali szokásainkat. De nem mindegy, milyen képeket használunk. Ebben a cikkben megtudhatod, miért olyan fontosak a marketing szakemberek számára a megfelelő képek, és miért a saját fotók a legjobbak.

Miért van szükségünk a megfelelő vizuális támogatásra?

A mai médiazajban, ahol milliónyi hirdetés és weboldal verseng egymással, kiemelkednünk kell a tömegből, hogy sikeresen bemutathassuk termékünket vagy szolgáltatásunkat. Ehhez pedig elengedhetetlen a megfelelő vizuális segítség. A fotók a kiindulópontjai a figyelemfelkeltő és egyértelmű hirdetések kreatív elkészítésének.

 

Gyakori hibák marketingfotók választásakor:

 1. Túlságosan általános: Az általános vagy semleges képek nem hívják fel magukra a figyelmet, és nem emelik ki a márkát.

  Példa: Egy cipőmárka egyáltalán nem kiemeli az egyedi tulajdonságait a fotóin keresztül, így a termék elveszik a tömegben.

 2. Elvont, nem egyértelmű: Az elvont vagy nem egyértelmű képek nem közvetítik hatékonyan az üzenetet, és zavarosak lehetnek.

  Példa: Egy éttermi hirdetésen egy gyönyörű tál étel látható, de nincs információ arról, hogy hol és miért érdemes megkóstolni.

 3. Nem a célközönséget szólítja meg: A képeknek célzottan a célközönségeteket kell megszólítaniuk, hogy hatékonyan kommunikálják az üzenetet.

  Példa: Egy sportruházati cég a termékeit bemutató képeket használ, de nem veszi figyelembe, hogy a célközönségük kifejezetten edzésre keres sportruházatot.

 4. Nem önazonos a márkához képest a vizuális megjelenítés: A képeknek összhangban kell lenniük a márkátok stílusával és értékeivel.

  Példa: Egy hagyományos és konzervatív ügyvédi iroda modern és színes képeket használ a honlapján, ami összezavarja az ügyfeleket.

 5. Gagyi vagy rossz minőségű stockfotók választása: A gagyi vagy rossz minőségű stockfotók használata a márkátok hitelességét kérdőjelezheti meg.

  Példa: Egy étterem weboldalán silány minőségű és már sok helyen látott stockfotókat használnak az ételek bemutatására, aminek eredményeként a látogatók nem veszik komolyan az éttermet.

 6. Rossz minőségű, témanélküli saját fotók használata: Ha a saját fotók rossz minőségűek vagy nem kapcsolódnak a témához, az ronthatja a márkátok megítélését.

  Példa: Egy divatmárka saját telefonnal készített homályos képeket használ a ruházatuk bemutatására, aminek eredményeként az ügyfelek úgy érzik, hogy a cég nem foglalkozik a részletekkel.

Miért érdemes saját fotókat használni?

 1. Egyediség: A saját fotózás az üzenet testre szabását teszi lehetővé, és az alkalmazottak, termékek vagy szolgáltatások bemutatásával személyre szabottabb kapcsolatot teremthetünk a célközönségünkkel.

  Példa: Egy étterem a saját ételkészítési folyamatot mutatja be fotókon keresztül, ami egyedi és személyes kapcsolatot teremt az étterem és az ügyfelek között.

 2. Autentikusság: Ha mi választjuk meg a beállításokat és készítjük el a fotókat termékünkről/szolgáltatásunkról, teljes mértékben mi irányítjuk a narratívát.

  Példa: Egy kozmetikai márka a saját termékeinek használatát mutatja be valós ügyfeleken keresztül, ami az autentikusságot és a termék hatékonyságát hangsúlyozza.

 3. Gazdaságosság: Fotósnak fizetni drágább, mint nem fizetni fotósnak, de a minőségi marketingfotók hosszú távú befektetést jelentenek.

  Példa: Egy minőségi fotósorozat hosszútávon szolgáltat nyersanyagot online és offline megjelenésekhez, a képek pedig újrahasználhatóak a weboldal aktualizálásán keresztül a közösségi média kommunikáción át egészen a hírlevelekig.

Hogyan kommunikáljunk a fotóssal?

Az első szempont, mint sok esetben, itt is a megfelelő szakember megtalálása. Ezután fontos, hogy egyértelműen kommunikáljuk elképzeléseinket, kérdéseinket és félelmeinket. Inspirálódjunk bátran, de ne akarjunk más márkákat teljesen lemásolni. Osszuk meg elképzeléseinket, márkánk kulcsfontosságú építőelemeit és üzenetét, és kérjünk bátran tanácsot! Végtére is feltehetőleg nem ez a fotós első rodeója, és igen hasznos tippeket és hozzáadott kreatív értéket tud adni.

Hirdetéskezelés hatalma

A hirdetéskezelés kulcsfontosságú szerepet játszik a digitális marketingben, mivel segít a vállalkozásoknak hatékonyan eljuttatni üzenetüket a potenciális vevőkhöz. Az AdWords hirdetéskezelés kiváló eszköz erre a célra, mivel lehetővé teszi a vállalkozások számára, hogy hirdetéseiket azoknak az embereknek jelenítsék meg, akik kifejezetten érdeklődnek termékeik vagy szolgáltatásaik iránt. Az AdWords hirdetéskezelés segítségével a vállalkozások kiválaszthatják a releváns kulcsszavakat, amelyek segítenek a hirdetéseik hatékonyabbá tételében.

A kulcsszavak kiválasztása és kezelése az AdWords kampányok sikerének kulcsfontosságú eleme. Az optimális kulcsszavak kiválasztásával és azok hatékony kezelésével a vállalkozások növelhetik hirdetéseik láthatóságát és a megfelelő célcsoportok elérését. Az AdWords hirdetéskezelés során fontos megérteni, hogy mely kulcsszavak hozzák a legjobb eredményeket, és melyek azok, amelyekkel érdemes hirdetéseinket megerősíteni a versenytársakkal szemben. Az AdWords hirdetéskezelés segítségével a vállalkozások hatékonyan alakíthatják hirdetési stratégiáikat a kulcsszavak fontosságának figyelembevételével, és ezáltal növelhetik online jelenlétüket és eredményességüket.