Előző cikkünkben részletesen taglaltuk, hogy mi is az a WordPress. Mióta létezik, kiknek s mire is érdemes használni. Ingyenessége miatt különösen előnyös, ha magunk szeretnénk szép és igényes dolgokat alkotni. Próbáltunk segítséget nyújtani abban is, főleg a kezdőknek, milyen feltételek szükségesek ahhoz, hogy ezt a tartalomkezelő rendszert könnyen tudjuk használni. Hogyan tudjuk a legjobb minőséget elérni vele, például egy weblap, vagy egy portfólió készítésekor, illetve megtudhatták, hogy milyen típusú oldalakat lehet létrehozni segítségével.

Beszéltünk a számos bővítési lehetőségéről is, mely lehet ingyenes, vagy kisebb összeg kifizetése mellett több lehetőséget kapunk. A mostani cikkünkben nézzük meg (amit a címben is ígértünk) kicsit részletesebben mennyire elterjedt ez a rendszer, vizsgáljuk meg az előnyeit és a hátrányait,(ha vannak ilyenek) mely nagy cégek használják és megbízható-e? Bízom benne, hogy ezeknek az ismereteknek a tudatában majd még többen fogják választani és használni, mivel nagymértékben megkönnyíti a dolgunkat, hogy mi magunk is, szakember segítsége nélkül kiváló minőségű weblapokat készíthessünk, vagy akár egy webshop üzemeltetésénél is igen jó szolgálatot tehet.

Miért válasszam a Wordpres-t?

Sokan teszik fel a kérdést, hogy, mitől is olyan nagy szám? Erre azt tudom mondani, hogy azért, mert azon felül, hogy ingyenes, még jól áttekinthető rendszer is. Persze ezzel kapcsolatban azt is megjegyezzük , hogy emberfüggő, illetve függ attól is, hogy mik a terveink és mi az a szint amit el szeretnénk érni. De ha általánosságban nézzük mindenképp bármely területre jó választás akkor is, ha tudjuk, hogy emellett találhatóak egy-egy területre szakosodott egyéb rendszerek is.

Ismét ki kell hangsúlyoznunk, tényleg egyszerűen kezelhető programról beszélünk. Talán ennek köszönhetően kijelenthetjük, hogy ennek az úgynevezett könnyedségnek tudható be az, hogy manapság már több tízezren használják. S mint említettük, ezért mind bővítmények, mind sablonok, mind a segítségek számtalan formáját tudjuk megtalálni. Hatékony szoftver, amely nagyobb, nemzetközi cégeket is kiszolgál, de erről még a későbbiekben részletesen fogunk beszélni.

A biztonság mindig elsődlegesnek számított a cégek és a magánszemélyek életében is. Hiszen a magántulajdont, a személyes titkok védelmét mindig is fontosnak tartották az emberek. Viszont amióta a világháló az életünk részévé vált, azóta még óvatosabbnak kell lennünk ezt nap mint nap tapasztalhatjuk is,hisz elég ha csak a különböző számítógépes vírusokra gondolunk. Ezen a felületen is mindenképp törekednünk kell arra, hogy a bizalmas információkat semmi áron se tudja, senki sem megszerezni. Szerencsére a WordPress ebben is segítségünkre tud lenni.

Több jogosultság közül választhatunk

Ennek a tartalomfeltöltő rendszernek található egy remek regisztrációs rendszere, amelyben több jogosultság osztható ki, amelyek részére akár külön engedélyeket tudunk beállítani. Tehát van olyan lehetőség is például,hogy valakinek mondhatjuk azt, hogy aki nem regisztrált hozzánk, annak nem engedélyezzük, hogy hozzászóljon a tartalmunkhoz.

Előnye, hátránya

Előnyök:

Mobilbarát

A WordPress a kezdetek óta törekszik arra, hogy minden eszközön élvezhető felhasználói élményt tudjon nyújtani egy blog, vagy weboldal kapcsán. Ezért fontos számára, hogy optimalizált legyen. Mivel egyre többen használják ki az okos telefonok adta lehetőségeket, s ezen keresztül próbálnak mindent megoldani, így igen kedvező számukra, hogy a WordPress is elérhető mobilról. Fontos megjegyezni, hogy az alap sablonok is reszponzívak, tehát ezzel is elősegítve a felhasználót annak érdekében, hogy a látogatottság során keletkezett élmény maximális legyen.

Kisebb tárhely is megfelelő

Korábban beszámoltunk arról, hogy a WordPress-t néhány perc alatt kattintásokkal tudjuk telepíteni, de ez még nem minden. Ezen felül, mivel könnyen telepíthető, még mondhatni a legegyszerűbb tárhelyeken is elfut, illetve kimondottan a tárhely kapacitás igénye sem tekinthető magasnak.

Keresőbarát

Fontos szerepet tölt be manapság az, hogy a különböző nagyobb keresőmotorok (Google, Bing) listáján minél fentebb helyezkedjünk el, hiszen bátran állíthatjuk , hogy minél több ember talál ránk, annál több lesz az ügyfél. Igaz emellett különböző egyéb bővítményeket is tudunk telepíteni amelyek jobbnál jobb munkát képesek elvégezni a SEO ügyében.

Hátrányai:

Sebességproblémák is felléphetnek

Alapvetően a WordPress gyors, viszont itt az “alapvetően” szón van a hangsúly. Tehát gyorsnak számít mindaddig, amíg kevés plugin található a rendszerben. Ám mivel mindenkinek vannak egyébmás igényei azzal kapcsolatban, hogy mivel szeretné akár kissé egyedibbé tenni a kész munkáját, így ennek köszönhetően elég sok kiegészítőt tartalmaz minden oldal.

Nyílt forráskód

Igen, ezt is említettük már korábban, hogy ennek köszönhetően használják rengetegen, viszont ez némileg hátránynak is mondható. Mivel valóban ingyen letölthető az alapprogram, aminek segítségével ténylegesen fejlesztői tudás nélkül, kattintásokkal elkészíthetünk egy számunkra tetszőleges oldalt. Viszont most jön a hatalmas DE, ennek a nagy ingyenességnek van egy úgynevezett ára, mégpedig az, hogy nem csak
jó szándékú emberek láthatják az alap forráskódot. Tehát egy rosszindulatú személy könnyen megtalálhatja a szoftverben azokat a kvázi kiskapukat, amelyek felhasználásával sajnos abszolút simán bejuthat a védelem nélkül levő weboldalunkba. S ezzel máris titkos információk juthatnak birtokába.

Kik használják a WordPresst?

Viszont mivel már tudjuk, hogy mely tulajdonságai tekinthetőek előnyeinek, illetve hátrányainak, most akkor rátérnénk arra, hogy elmondjuk ezeknek ismeretében, mégis eléggé sok nemzetközi cég is használja a weboldalának alapjául.

Néhány cég aki a WordPress-t választotta:

  • Mercedes-Benz
  • BBC America
  • TechCrunch
  • Sony Music

Mivel a cikk során újabb információval gazdagodott a WordPress-el kapcsolatban, már biztosan kialakult egy gondolat, vélemény a fejében, amely alapján már foglalkoztatja Önt a téma és tudja, hogy a cégének, vagy esetleg saját magának ilyen rendszerrel szeretné-e felépíteni a weboldalát. Ahogy a néhány cég nevét olvasta, a magazinoktól kezdve a céges oldalig mindenre található példa. Ezért is mondtuk, hogy a megvalósításnak szinte csak a képzelet szabhat határt, hiszen lehetetlen nem létezik, bármit valóra lehet váltani az elképzelésünk szerint a WordPress használatával.

Reméljük sikerült meggyőznünk annak érdekében, hogy ez a rendszer lehet a megfelelő az Ön számára. Hiszen garantáltan bármiféle tudás nélkül is a kezelést mindenki el tudja majd végezni! Már csak egy dolog választja el, attól, hogy egy sikeres weboldala lehessen, mégpedig, hogy meg tudja, hogyan választhatja ki, az Ön számára legideálisabb domain címet? De majd az ezzel kapcsolatban felmerülő kérdésére a következő cikkünkben garantáltan választ fog kapni!