Sokak számára még manapság ismeretlen a virtuális asszisztens fogalma! Lehet hallottak már róla, és úgy gondolják ez olyan “fura” dolog, ugyan mit tudna nekem segíteni egy ilyen alkalmazott? Pedig ismerős az a helyzet ugye, ha vállalkozásba kezdesz, hogy rengeteg a teendő és főként azokra kell koncentrálnod elsősorban, amivel be tudod indítani az üzletet, de így nem marad elég idő a vállalkozás fejlesztésére. Ezért lenne jó, hogy ne az ilyen napi szinten jelentkező úgymond apróbb munkákkal Te magad foglalkozz, amikre szükség van ugyan, de inkább gátolnak, hátráltatnak a növekedés beindításában. Bízd hát rá ezeket egy olyan emberre, egy virtuális asszisztensre, aki leveszi ezt a terhet a válladról, és megkönnyíti a mindennapi munkád.

virtuális asszisztens

Melyek azok a feladatok, amikben egy virtuális asszisztens segíteni tud?

Ez a cégektől is függ, számtalan ilyen feladat van, igénybe vehetjük a szolgáltatásaikat, de a vállalkozók igényei, és az asszisztensek szolgáltatásainak köre is eltérhet egyénenként. Vannak olyan virtuális asszisztensek, akik a vállalkozásban meglévő összes adminisztrációs munkát bevállalják, de olyanok is, akik például tudásuk, végzettségük, vagy akár tapasztalatuk miatt inkább egy- egy területre specializálódtak. Azonban abban biztos lehetsz, hogy számtalan olyan munkafolyamat van az adminisztráció terén, amiben nagy hasznát veszed, ha virtuális asszisztenst alkalmazol!

Néhány feladat  (a teljesség felsorolása nélkül) amit kiszervezhetsz a virtuális asszisztens számára:

 • Számlák kiállítása
 • Gépelési feladatok, illetve korrektúra
 • Adatbevitel, adatkezelés
 • Közösségi média menedzselése
 • Email-ek kezelése
 • Szövegírás, blog szerkesztése, írása
 • Termékfeltöltés, webshop menedzselése
 • Képek szerkesztése például közösségi médiákhoz
 • Internetes kutatás
 • Word, vagy pdf. fájlok, szerkesztése
 • Prezentációk készítése
virtuális asszisztens

Hogyan lesz költséghatékonyabb a növekedés egy virtuális asszisztenssel?

Ha egy alkalmazottat foglalkoztatsz a cégedbe az adminisztrációs munka ellátására, akkor tudjuk annak vannak költségei, gépeket, irodát kell biztosítanod a számára, aztán ott vannak a bérrel kapcsolatos kiadások, járulékok, szabadság táppénz fizetése.

Ha azonban azokat a munkákat amiket ki tudsz adni, kiszervezheted egy virtuális asszisztens számára, sokkal költséghatékonyabban jössz ki, mert ő maga is vállalkozó, és távmunkában el tudja látni ezt a feladatot. Így sem irodahelyiségre, sem eszközökre a munkájához nem tart igényt. Az adót és más terheket saját maga fizeti, nem kell neki a szabadság idejére fizetést adni, hiszen akkor is bárhonnan egy laptop segítségével el tudja végezni a rábízott munkát. Így tehát nagyon sok külön költséget meg tudsz takarítani, ha virtuális asszisztenst alkalmazol! Megbízhatod akár folyamatos munkára, vagy csak projekt jellegűen esetleg alkalmanként.

virtuális asszisztens

Ügyfélszolgálat

Az együttműködés jobb eredményeket produkálhat

A felsorolt feladatvégzéseken kívül megegyezés szerint, sok más munkát is elvégezhet helyetted a virtuális asszisztens, így több időd marad a vállalkozásod jövőjével, stratégiájával, fejlesztésével foglalkozni. Idővel ez tehát mindenképp megtérül, hiszen, ha azokra nem kell sok időt “elfecsérelni” amiket egy virtuális asszisztens le tud venni a válladról, akkor, rá tudsz koncentrálni azokra a dolgokra, amik a vállalkozásod, fejlődésének szempontjából nagyon fontosak lehetnek és ezentúl Te is olyan feladatot végezhetsz, ami (közelebb áll hozzád, mint az adminisztrációs munka), és igazán jól megy számodra.

Jobb, ha hosszú távra tervezel!

Mindenképp jobb a vállalkozásod számára, ha hosszabb távon foglalkoztatod a virtuális asszisztensed! Tekintsd stratégia partnernek, hiszen Ő is azon dolgozik, hogy a tevékenységed még többen megismerhessék és fejlődjön a vállalkozásod! Mivel a virtuális asszisztens is vállalkozó, érdeke, hogy legjobb tudása szerint tegyen eleget a megbízója elvárásainak, hiszen így emelkedhet magasabb szintre ő is, illetve több munkához juthat ezáltal. Tehát közös érdek a hosszú ideig tartó, jó munkakapcsolat, mert ezzel növekedhet mindkettőtök vállalkozása!

Végül összefoglalásként, ha virtuális asszisztenst foglalkoztatsz, akkor biztos lehetsz benne, hogy nagy segítségedre lesz a vállalkozásod építésében, fejlesztésében és folyamatos növekedést fogsz tapasztalni a jövőben, sőt sokkal költséghatékonyabbá is válsz! Ne gondolkozz tovább!! Adj megbízást a virtuális asszisztensednek, ezzel esélyt a vállalkozásodnak a további fejlődésre!