Ha webshopot szeretnénk indítani igenis fontos számunkra, hogy mennyi lesz az elkészítésének költsége. Illetve, ugyancsak fontos lesz az is, hogy az adott összegért milyen minőséget is fogunk kapni. Viszont egy induló webshopnál minden cég számára nagy kérdés szokott lenni, hogy havi szinten mennyi az a kiadás, amiért a webáruház jó helyen lesz megtalálható. Tarts velem a bejegyzésben és megtudhatod, hogy mire is számíts, ha webáruház készítés útjára szeretnél lépni.

Sokszor hallani, hogy a WordPress és a WooCommerce ingyen van, ezért csak is ezt érdemes választani. Viszont fontos erre máris két tematikával reagálni. Nem minden webáruház ötlet kapcsán ideális ez a motor, illetve ezek választása esetén is számolnunk kell havi rendszeres, vagy eseti költségekkel.

Jó tipp! Webáruház indítás esetén, ha kezdő brandről van szó, akkor olcsóbb eszközöket, kisebb kiegészítőket érdemesebb értékesíteni míg, ha már ismertek vagyunk valamennyire meg lehet próbálni húzósabb összegeket érintő termékekkel is. Persze itt a döntés a Te kezedben van.

Webáruház költségei induláskor

Mint minden online ötlet esetén az elsődleges feladat az, hogy stabil alapokat fektessünk le. Szükségünk lesz több olyan dologra e ötlet esetén is, mint akár a bemutatkozó weblap készítés, vagy a blog készítés esetén.

Tárhely

Minden weboldalra vágyó személy nehéz helyzetbe van, ha maga szeretné intézni a tárhely kiválasztását. Egyrészt azért, mert több méretben és ártartományban kínálják őket, másrészt azért is, mert minden tárhely szolgáltató kínál valami pluszt is a szolgáltatáshoz, amelyet máshol költség ellenében tudhatunk magunkénak.  A szervernek napi 24-ben kell menni, azt felügyelni kell és a szolgáltatóknak karban is kell tartani, mert ha meghibásodás is van, nekünk nem szabad belőle semmit se észlelni. Ezek a tényezők állítják össze a fizetendő költséget.

webshop készítés

Sablon választás

Talán ez mondható el a legmegosztóbb kérdésnek a fejlesztők és az üzemeltetők részéről is. Ugyanis mindig nagy vita uralta ezt a kérdést, hogy tényleg érdemes-e megvenni egy előre legyártott témát és azt tovább fejleszteni, testre szabni, vagy jobb egyediként elkészíteni alapjaiban. Illetve ott is nagy viták alakulnak ki, hogy elegendő-e egy ingyenes sablon, vagy fizessünk elő egy Premium minőségűre.

Én azt tanácsolom minden ügyfelemnek, inkább szánjuk rá az összeget (10.000 – 30.000 Ft-ot), attól függően, hogy milyen sablont szemeltünk ki. Egy jó prémium sablon kifizetése esetén rengeteg idegeskedéstől tudjuk magunkat megkímélni. Na meg persze, napjainkban rengeteg támadás éri a weboldal tulajdonosokat, ezekkel pedig sokkal biztonságosabbak lehetnek céges ügyleteink.

wordpress webáruház készítés

Ahogy a táblázatból is látható teljesen vállalható bárki számára egy webáruház indítás. Én mindig azt mondom aki tanácsadásra eljön hozzám, sokkal nehezebb az ötletet kitalálni, mint a webshopot elindítani. Webshop készítés esetén fordulj hozzánk! Mi vállaljuk, hogy keresőoptimalizáljuk az oldalad.

webáruház készítés

Tárhely induló webáruházaknak

Sokan úgy gondolják, hogy kezdésnek is máris hatalmas összegeket kell kifizetni. Ha Te is hasonló elveket képviseltél eddig, akkor rosszul tetted. Tapasztalatból mondom, hogy egy induló webáruháznak nem lesz akkora látogatottsága, amiért ne lenne elég egy egyszerű tárhely is. Éves szinten egy 5.000 – 9.000 Ft – os tárhely is teljesen megfelel.

Domain név

A domain névről már mindenki hallott aki érdeklődik a téma iránt. Erre azért van szükség, mert ezen keresztül fogják látni a tartalmunkat a látogatóinkat. Egy .hu végződésű domain jelenleg olyan 2.000 – 3.000 Ft körül mozog a piacon, amelyet ha kifizetünk 2 évig használhatunk. Ha elérünk a 2 éves előfizetés végéig, akkor olyan 1.500 – 2.500 Ft-ot kell fizetni további egy évért cserébe. Ez szerintem nagyon jó lehetőség arra is, hogy a 2 év alatt kiderül, hogy ötletünk valójában mennyire piacálló, mennyire van rá szükség.

wordpress webshop készítés

Egyedi weboldal készítés árak

Ha egyedi árajánlatot szeretnél kérni, itt láthatod, hogy az ötletednek legmegfelelőbb kategória árai mely tartományban mozognak.  Kérj árajánlatot és legkésőbb 24 órán belül válaszolunk! Weblapfejlesztés terén otthon vagyunk, bízza ránk webáruházának fejlesztését is.

Bemutatkozó oldal 30.000 – 90.000 Ft
Landing Page 15.000 – 40.000 Ft
Üzleti honlap 75.000 – 450.000 Ft
Webáruház 80.000 -320.000 Ft
Online Magazin 110-350 Ft
Blog (egyedi arculattal) 32.000 – 70.000 Ft
Nagyvállalati weboldal 300.000 – 420.000 Ft
Intézményi oldal 80.000 – 500.000 Ft