Nagyon nehéz helyzetben van az, aki weboldalt szeretne készíttetni. Legyen szó WordPress webfejlesztésről, vagy egyedi fejlesztésről, az árak és a minőség viaskodása széles sávban mozog. Sokszor látni közösségi oldalakon, hogy Pistike 5.000 Ft-ért elvégzi, de gondoljunk bele, tőle mit is várhatunk el? Tarts velünk, hogy profilunkból adódóan a WordPress webfejlesztés árait járjuk körbe!

Mit tekinthetünk jó minőségű honlapnak?

Csapatunk úgy tartja, hogy egy jó honlap könnyen áttekinthető, látványos és egyben informáló is. Néhány évvel ezelőtt még sokszor találkozhattunk olyan weboldalakkal, melyeknek enyhén szólva is fájdalmas volt a látványa.

Átlátható

Fontos, hogy egy jó honlap a tartalmat fotókkal, esetleg gif-ekkel látja el, ezzel is izgalmassá teszi a látogató számára a böngészést. Emellett SEO szempontból és olvasói szemmel is jó az, ha vannak kiemelések a szövegben. Mindenképp törekedni kell arra a weblap létrehozásakor már lehetőleg, hogy a látogató könnyen eljuthasson a céljához.

JÓ TIPP: Statisztikák alapján görgetés nélkül látható rész az, ahol minden eldől, hogy egy látogató marad, vagy nem.

wordpress honlapkészítés

Mennyibe is kerül a WordPress honlapkészítés?

A WordPress honlapkészítés esetén minden esetben van kiadása a fejlesztőnek. Persze, ahogy megegyeztünk és esetenként kifizettük az előleget ezt a fejlesztő intézi, tehát nem biztos, hogy mi találkozni fogunk ezekkel. Először is mindig foglalnunk kell egy tárhelyet és egy domaint, amin a weblapunk fog alapulni. Ez az összeg átlagosan éves szinten a 10.000 – 20.000 Ft összeg között mozog.

wordpress honlapkészítés

Méret független

Aki sokat böngész weblapok kapcsán az sokszor hallott már a responsive megoldásról. Ez azért fontos, mert manapság gyakorta többet használjuk a telefonunkat, mint laptopunkat. Így megjelenésileg is törekedni kell arra, hogy a látogató élvezhesse az oldalunk tartalmát.  Viszont emellett ügyelni kell a gyorsaságra, képek mennyiségére, de még a szövegek olvashatóságára is.

Biztonságos

Egyes információk szerint a Google előnyben részesíti rangsorolás szempontjából azokat az oldalakat, amelyek http-ről átváltottak már https-re. Emellett elmondható az is, hogy legtöbb tárhelyszolgáltató már ingyenesen kínálja tárhelyeihez, vagy ha még fizetni is kell érte, azt nagyon kedvező áron kínálja. Miért is jó ez neked? Biztonságosabbá teszi a kapcsolatfelvételt, tehát nyugodtan lehetünk annak tudatában, hogy adatunk nem fog illetéktelenek kezébe kerülni.

Hatékonyság

Egy weboldal születésekor mindig meg kell fogalmazni egy célt. Ezt egyaránt tudnia kell a fejlesztőnek és az egyéb kisegítő személyzetnek, aki az ötlettől az átadásig elkészíti az oldalt.  Semmiképp sem mindegy, hogy a szöveg hogyan lesz megírva, esetleg milyen grafikai elemekkel lesz ellátva az oldal. Világosan tudtára kell adni a látogatónak, hogy ezen az oldalon mivel gazdagodhat, tehát hogy mit szeretnénk tőle.

Milyen sávban mozog a webfejlesztési óradíj?

Sok vállalkozó kínál csomagokat, ahol kedvező összeállítás alapján készítik el az oldalunkat. Viszont tudnunk kell, hogy a színfalak mögött ezek ugyancsak tartalmazzák a fejlesztő óradíjait, amit ténylegesen a projektünkre szánna, de ugyancsak tartalmazza a vállalkozási költségek arányos részét, a kapcsolattartást és olykor még a konzultáció idejét is. Viszont ez így van minden vállalkozásnál is, ha nem emelik így ki, akkor is.

Olykor hallják a vállalkozók, hogy drágán dolgozol, vagy az ellenkezőjét, hogy olcsón. Ezt szerintem semmiképp nem szabad a fejlesztő orrára kötni, hogy ki mennyiért és mit vállal. Ezt azzal indokolom, hogy a fenti árban található tényezők mellett az áramot, villanyt, téli hónapok esetében a fűtést is tartalmazni kell és még mindig nem beszéltünk az eszközök amortizálásáról, tehát a gépek használásáról.

Egyedi weboldal készítés árak

Ha úgy érzed számodra ideálisabb, ha egyedi árajánlatot kapsz, természetesen nálunk is kérheted a személyre szabott ajánlatot. Összegyűjtöttem, hogy nálunk milyen sávban mozognak a különböző weblapfejlesztés árak.

Bemutatkozó oldal 30.000 – 90.000 Ft
Landing Page 15.000 – 40.000 Ft
Üzleti honlap 75.000 – 450.000 Ft
Webáruház 80.000 -320.000 Ft
Online Magazin 110.000-350.000 Ft
Blog (egyedi arculattal) 32.000 – 70.000 Ft
Nagyvállalati weboldal 300.000 – 420.000 Ft
Intézményi oldal 80.000 – 500.000 Ft

wordpress webfejlesztés

Mennyi javítást kérhetek átadás után, hogy ne kelljen fizetni?

Erre konkrét választ nem lehet adni, ugyanis fejlesztője válogatja, ki mennyit hajlandó még a projektre szánni az átadás után. Miért is van szükség javításra, ha már átvette a megbízó? Szerintem minden weblap tulajdonos került már olyan helyzetbe, hogy amikor elkészült a weblapja, elkezdte osztani ismerőseivel, megbízóival, akkor találkozott egy-egy hibával, vagy akkor jött egy új ötlete, amit szeretett volna javítani, vagy amivel szerette volna kiegészíteni. De mégis, mennyit várhatok el egy fejlesztőtől? Esetünkben elmondható, hogy átadás után akár 5-8 órát is dolgozunk pluszban, ami után már felárat számolunk fel.  Ügyfélként abba gondolj bele, ha átadás után lenne szükséged változtatásra, hogy vajon mennyi időt is vehet majd igénybe az adott feladat ellátása.

Ha végig olvastad a bejegyzésemet, nagyon szépen köszönöm. Egy WordPress honlapkészítés sok tényezőtől függ és az általam felvezetett összegekbe még nem is beszéltünk a nyereségről. Remélem érezhető volt az, hogy ha valaki 1.000-1.500 Ft-os óradíjat említ, azzal nem is számíthatunk nagy tudásra, viszont ennek ellenkezője sem kifizetődő számunkra.