Nagyon fontos tényező egy weboldal esetében, a gyorsaság, hiszen tudjuk, hogy a mai kor szigorú követelményeinek kellene megfelelnie. 2011-ben ha 5 másodperces volt egy weboldal betöltése, akkor a web 25 %-ánál gyorsabbnak számított az oldalunk, ha ez a betöltési idő 2,9 másodperc volt, akkor azt körülbelül 50 százalékosnak mondhatjuk, tudtuk meg a Webdesigner Depot felméréséből. Tehát ezek, napjainkban már elég lassúnak számítanak, ami nem igazán elfogadható, hiszen mindenki “azonnal” szeretne egy oldalt betölteni, ezért próbálkozni kell, hogy lehető leggyorsabb legyen a betöltődési idő, különben tovább is lép a látogató.

A kérdésre, amit a címben feltettem, ezekből az adatokból ki is derül, hogy hogyan tudjuk meg lassú-e a weboldalunk? A Google egyik szakembere nevezetesen John Mueller nyilatkozata alapján elmondhatjuk, hogy a HTTP betöltési sebességnél a 2-3 másodperc alatti lenne a megfelelő. Azt ajánlotta, hogy ha ezt le szeretnénk mérni, akkor a webpagetest.org-ot érdemes használni erre a célra. Tehát egy weboldal betöltési sebessége akkor mondható a legjobbnak, ha körülbelül 0,5 -2 másodperc közötti értéket mutat. Azért is bír óriási jelentőséggel John Muellernek a kijelentése, mert mint tudjuk a betöltési sebességgel kapcsolatban nem szoktunk ilyen adatokat megtudni a Google-tól! Ez viszont nagy segítség számunkra! Így már, ha megnézzük például a saját weblapunk betöltési sebességét, tudjuk hogy az mennyire gyors vagy lassú, mert lesz mihez viszonyítani!

gyors weblap készítés
gyors weblap készítés

Egyedi weboldal készítés árak

Ha úgy érzed számodra ideálisabb, ha egyedi árajánlatot kapsz, természetesen nálunk is kérheted a személyre szabott ajánlatot. Összegyűjtöttem, hogy nálunk milyen sávban mozognak a különböző weblapfejlesztés árak.

Bemutatkozó oldal 30.000 – 90.000 Ft
Landing Page 15.000 – 40.000 Ft
Üzleti honlap 75.000 – 450.000 Ft
Webáruház 80.000 -320.000 Ft
Online Magazin 110.000-350.000 Ft
Blog (egyedi arculattal) 32.000 – 70.000 Ft
Nagyvállalati weboldal 300.000 – 420.000 Ft
Intézményi oldal 80.000 – 500.000 Ft

Érdemes tehát megnézni, mert ha túl lassú a betöltés, hiába van egy szuper jó weboldalunk, nem fogja a látogató megvárni, inkább átkattint egy másik oldalra, ami egy pillanat alatt betölt. Ezzel viszont ügyfeleket, vagy esetleges vásárlókat is elveszíthetünk!

A Google szerinti ideális weboldal betöltési sebesség a mobilokon

A Google egyik felmérése alapján azt is megtudtuk  hogy a mobil eszközökön is egyre többen keresnek rá  weboldalakra , de ha egy- egy ilyen kattintás után nem töltődik be az oldal mondjuk 3 másodperc alatt, akkor már a látogatók 53 %-a  el is hagyja azt a keresést, s újat indít. A Google a “The Need for Mobile Speed” című tanulmányából  értesültünk arról is, hogy nem a wifi hálózaton kell ezt a rövid, 3 másodperces betöltési időt elérni, hanem a sokszor igencsak szűkös mobil  adatfogalomból, hiszen mára már a keresések több mint fele mint említettem mobiltelefonokról érkezik.