Google Display hálózati kampánykezelés – Márkaépítés legjobb lépcsőfoka

A GDN hálózat az utóbbi időben a legelterjedtebb lehetőség lett. Jelenleg már több millió webhely hirdet ezzel a lehetőséggel. Azonban emiatt fontos arra is figyelni, hogy ha nem vagyunk eléggé relevánsak egy megcélozni kívánt csoport számára, nem biztos, hogy egyáltalán megjelenünk-e nekik. Ezen a hálózaton csak a legrelevánsabb üzenetek érhetik el a felhasználókat.

Hirdetéstípusokat tekintve több félére is van lehetőségünk. Tudunk egyaránt szöveges, képes és akár animált formátumú hirdetéseket indítani. Árazást, fizetést tekintve van CPC (kattintás), CPM (ezer megjelenés) lehetőség.

Itt rengeteg célzási lehetőségünk adódik. Különböző közönségi, érdeklődési célzásokat is megtudunk adni, különböző demográfiai adatokat, webhely témákat, vagy konkrét weboldalakat is. Sőt ha vannak olyan videósok akik a Te piacodat érintik, azzal foglalkoznak amivel Te, akkor akár megcélozhatod azt is, hogy az Ő csatornáján, az Ő videóiban is megjelenjen a hirdetésed. Viszont akár Mi is tudunk önálló, egyedi csoportokat is készíteni. Akár webhelylátogatók alapján, sőt ha van e-mail adatbázisod azt is feltudjuk használni. Persze ezen eset használatakor fontos megjegyezni, hogy jelentősen lecsökkentjük az elérni kívánt felhasználók számát.

Ha a célod az, hogy jelentős tömegeket érj el, akkor az úgynevezett okos kampányok a számodra a legideálisabbak. Ugyanis a Google Ads Smart Display kampánykezelés választásával meglehetősen kimagasló eredményeket érhetsz el eddigi tapasztalatunk alapján.

Illetve ha már egy ideje futtatsz kampányokat a fiókodban, tudunk indítani számodra remarketing célzást is. Ezzel csak azokat célozhatjuk meg, akik már korábban vásároltak, megnézték oldalad, esetleg hirdetésed, tehát valami interakciót követtek el nálad. Ha már volt korábban kampányod, ezt szinte kötelezőnek tartjuk elindítani, mivel jelentősen növelheti a konverzióid számát.

Próbáltuk a legfontosabb tényezőket megemlíteni a Google Ads Display célzási lehetőségeivel kapcsolatosan.  Ezeket azért írtuk le, hogy egyfajta képet kaphassa arról, hogy mivel találkozhatsz, ha minket választasz.

Írj nekünk!